Pistolklubb,  Skyting

Velkommen til Orkla pistolklubb

Velkommen til Orkla pistolklubb sin hjemmeside. Her vil du finne en hel del informasjon om klubben vår, kurs vi arrangerer og ulike typer skyting våre medlemmer bedriver. Uansett om du bare søker informasjon om oss som klubb og hva vi kan tilby deg som skytter, eller du søker generell informasjon om skyting som hobby, håper vi at du finner våre sider å være til god hjelp.

Vår historie

Orkla Pistolklubb ble grunnlagt tilbake i 1976. Når klubben ble grunnlagt var det som en undergruppe av det som den gang het Orkla skytterlag. Klubben ble grunnlagt for å gi dem som søkte skyting som sport og rekreasjon et tilholdssted. Etter 8 år som en og samme klubb, ble Orkla pistolklubb skilt ut som en egen selvstendig organisasjon, og søkte samtidig medlemskap i Norges skytterforbund. 

 

I dag er Orkla pistolklubb en relativ stor klubb i norsk målestokk. Med våre 360 medlemmer er vi en aktiv klubb med en lang rekke arrangementer hvert år. Vi har vår egen skytebane med overbygd standplass, i tillegg til et større område for feltskyting. Som medlem i klubben vår har du tilgang på skytebanen fra tidlig mai og ut september, om ikke Kong Vinter setter inn tidligere enn det. Vår feltskytebane er i de fleste tilfeller åpen året rundt, men igjen avhenger det av hvor tøff vinter vi får. Med unntak av styret og kasserer er alt arbeid i klubben basert på frivillig innsats fra våre medlemmer og støttespillere. Det betyr ikke at nye medlemmer må regne med å legge ned mange timer med arbeid hvert år. Vi har full forståelse for at mange medlemmer ikke har mulighet til å delta like aktivt som våre største ildsjeler gjør. Uansett hvor mange timer du måtte ha mulighet til å delta på dugnadsarbeid eller skyting, er du hjertelig velkommen som medlem.

 

Medlemskap
Orkla Pistolklubb tilbyr flere ulike medlemskap, og vi håper med våre ulike medlemskap å kunne ønske så mange som mulig velkommen til klubben vår.

Helårsmedlem:
Som helårsmedlem har du fri tilgang på alle skytebaner, både innendørs og utendørs året rundt. Medlemskap koster 990 kroner for 12 måneder. Alle medlemmer som har betalt kontingent før 20 Februar vil også få en stemme på klubbens årsmøte.

 

Halvt medlemskap
For alle som ikke har mulighet til å bruke vårt anlegg aktivt, vil vi anbefale et halvt medlemskap. Dette medlemskapet koster koster 399 kroner for 12 mnd, men gir ikke fri tilgang til anlegget. Når du som halvt medlem ønsker å bruke anlegget må du booke time og betale 40 kroner pr. time på standplass og innendørsbanen, mens feltskytebanen kan bookes inn for 20 kroner pr. time.

 

Juniormedlem
For dem som er i aldersgruppen 10 til 17 år tilbyr vi et medlemskap som koster 599 kroner for 12 måneder. Medlemskap gir fri tilgang til alle baner, men medlemmer under 16 år kan ikke bruke anlegget uten at de er i følge med en foresatt. Den foresatte trenger ikke være medlem, men de må gjennomføre et sikkerhetskurs som tar for seg generell våpensikkerhet, samt opptreden på standplass og i feltet. Kurset koster 199 kroner og gjennomføres på ca. 3 timer. 

Seniormedlem
Alle medlemmer over 65 år tilbys et Helårsmedlemskap til redusert pris. For alle medlemmer over 65 vil et medlemskap hos oss koste 650 kroner for et år.

 

Kurs
Orkla Pistolklubb er stolte over å kunne tilby en lang rekke kurs for både nye og gamle medlemmer. Vi følger kursprogrammet som det er fastsatt av Norges skytterforbund. Siden vi er heldige nok til å ha godkjente instruktører innen alle kurs som medlemmer i klubben, kan vi tilby alle kurs til de veiledende prisene satt av Norges skytterforbund. Det er ikke krav om medlemskap for å delta på kurs i vår regi. Er du interessert i å starte med skyting er du hjertelig velkommen til å kontakte oss.

Privacy Policy