Pistolklubb,  Skyting

Hvordan begynne?

Skyting er en spennende idrett som byr på mange ulike grener og muligheter. Skyting er verken bare for jegere eller profesjonelle utøvere. Tvert imot, det er en sport alle kan delta i, unge som gamle. Skyting er en presisjonsidrett som krever mye av en utøver. Skal man bli en dyktig skytter trenger man både konsentrasjon, mental styrke, og ikke minst balanse.

Skyting er som sagt en idrett de alle fleste kan finne seg en passende gren innenfor, dette gjelder også de med funksjonsnedsettelser. Under Norges skytterforbund er det en egen gren for dem som lider av ulike former for funksjonsnedsettelser. Klassen kalles SH- skyting, og per i dag kan man konkurrere med både 10 m luftrifle og pistol, 15 m miniatyrrifle, 25 m pistol og på 50 m for både pistol og rifle.

Utvalget av klasser og type våpen gjør at man kan starte med skyting allerede i en alder av 8-10 år. Skyting er en flott hobby for alle personligheter, ikke bare kan man få en rekke nye venner og ha det artig på konkurranser, men man konkurrerer også mot seg selv. Mange finner i tillegg mye glede i å kunne kontrollere et våpen riktig. Skytevåpen kan som i alle vet forårsake store skader, så det å kunne håndtere et våpen riktig, bygger opp både selvtillit og konsentrasjon.

 

Hvordan komme i gang
I Norge har vi et meget strengt regelverk hva gjelder våpen og oppbevaring. Skal man gå til anskaffelse av et våpen må man først søke politiet om tillatelse. Så lenge man ikke har et rulleblad med hendelser som politiet finner bekymrede, eller en medisinsk tilstand som tilsier at du ikke burde ha tilgang på våpen, vil de aller fleste få innvilget sin søknad. Søknadspapirer finner du på nett eller nærmeste politistasjon. Avhengig av tid på året og generell saksbehandlingstid må du regne med at en søknad tar 2-6 uker å behandle. Så snart du har mottatt ditt nye våpenkort kan du gå til innkjøp av våpen og ammunisjon. Husk at det er strenge regler for hvordan våpen og ammunisjon skal oppbevares. Det er du som er ansvarlig for våpenet til enhver tid. Om du tenker å melde deg inn i en klubb og bedrive skyting på blink, kan du forhøre deg med din lokale klubb angående lagring av både våpen og ammunisjon. De fleste klubber er behjelpelig med trygg lagring, det er jo tross alt ikke slik at du har behov for våpenet bortsett fra når du er på klubbhuset, eller banen. Om våpenet er lagret på klubben, slipper du også å bekymre deg for at andre familiemedlemmer skal få tilgang på våpenet ditt.

 

Finn deg en klubb
I Norge er det kun lovlig med skytetrening på lukket bane. Det betyr ikke at du må melde deg inn en skytterklubb, for det er en rekke baner i Norge hvor du kan leie deg tid uten å være medlem.

Vi vil dog anbefale at du melder deg inn i en klubb, for ikke bare er det sosialt, men det er mye lærdom å finne i andre medlemmer, og du har en bedre mulighet til å få prøvd ulike våpen. Et nytt våpen er ikke billig, så er du i tvil om hvilket våpen som passer deg best, er en skytterklubb en flott plass å begynne.

 

Luftvåpen
Om du ikke er sikker på om skyting er sporten for deg kan det være en god ide å begynne med et luftvåpen. Luftvåpen er langt rimeligere en rekylvåpen, og man trenger ikke søke om tillatelse for å kjøpe våpenet. Er du helt ny til verden av våpen er luft en flott start. Viktig å huske er at det er egne konkurranser over hele Norge for luftvåpen. Så om konkurranse er det du ønsker å holde på med vil ikke et luftvåpen hindre deg.

Privacy Policy